Behind The Face of Kastner Auctions

A Fun Interview with Sean Kastner

14947501_1180304298681794_949567171497813107_nlinkedin-512square-facebook-512

Today’s blog post is a bit different than the previous ones. Today I will be interviewing the President and one of the owners of Kastner Auctions, Sean Kastner. I decided instead of having a super formal interview, it would be much more fun to see the not-so-formal side of a man who has been with Kastner Auctions for over 25 years, helping it grow to the business it is today.

1. Are you more of a hunter or a gatherer?

ANSWER: “A balanced mixture of both — a delegater”

2. You’re a new addition to the crayon box. What color would you be and why?

ANSWER: “A combination of the rainbow surrounding a pencil because I am focused on bringing visions to manifestations”

3. We finish the interview and you step outside the office and find a lottery ticket that ends up winning $10 million. What would you do?

ANSWER: “I’d cash it in and buy and island and invite the people with the biggest hearts and best minds to live on and do what they are doing in Auroville, and make a massive preserve depending on how much more funds we could raise.”

4. What do you think about when you’re alone in your car?

ANSWER: “I think about the state of mind I am in. If I am in a not so good mood, I think about what I can do to make myself feel better. I focus on what is next. It is my time to regroup and think about how I can be more awesome.”

5. What’s your favorite ’90s jam?

ANSWER: “I like any strawberry jam… Kidding:  “Nirvana”

6. If you could be any animal in the world, what animal would you be and why? 

ANSWER: “Dolphin. Reason being is they are pleasure seeking animals who live in the moment. They are sentient beings aware of their freedom. They can do whatever they want, whenever they want so long as they stay in water ;).”

7. What was the last gift you gave someone?

ANSWER: “30 year old bottle of scotch for my father. Hey dad, If you are reading this, I love you!”

8. What were you like in high school?

ANSWER: “I was an extremist. Mildly anarchist, and an eclecticist. I brought the best out of everyone into what I know, project wise: one was universal peace, the other was Illuminati’s creative arts association…”

9. What’s the last thing you watched on TV and why did you choose to watch it?

ANSWER: “Walking Dead. I was forced into it because I watched it the year before and there was a major cliffhanger. I am a temporary zombie junkie.”

10. What is the funniest thing that has happened to you recently?

ANSWER: “Kidnapped in Cuba.”

11. What inspires you?

ANSWER: “My mother, humanitarians, the phoenix fire bird, and pushing limits”

12. What do you work toward in your free time?

ANSWER: “Honing my marketing skills, creating new business systems, and drinking up useful knowledge.”

13. What’s the most interesting thing about you that we wouldn’t learn from your resume alone?

ANSWER: “I am triple jointed.”

14. How would you rate your memory?

ANSWER: “What was the question?”

15. If you woke up and had 2,000 unread emails and could only answer 300 of them, how would you choose which ones to answer?

ANSWER: “By my  most important contacts.”

16. Describe the color yellow to somebody who is blind.

ANSWER: “Yellow is energizing, the aura of the sun, the first colors of warmth, powerful, gives earth life.”

17. You’ve been given an elephant. You can’t give it away or sell it. What would you do with the elephant?

ANSWER: “I would by the lot next to me, build a pen and send him to summer camp.”

18. Who would win a fight between Spiderman and Batman?

ANSWER: “Batman. He has more accessories and more tricks up his sleeve than Spiderman.”

19. How would you convince someone to do something they didn’t want to do?

ANSWER: “Longthorn Cactuses have been proved to be very persuasive… KIDDING!  I usually focus on taking one for the team and let them know how important their contribution is, let them know how important it is and what benefits will become of it, I appeal to their nobler motives“

20. A penguin walks through that door right now wearing a sombrero. What does he say and why is he here?

ANSWER: “Senor, global warming is coming and I have no ice cubes. I stay here?”

Closing

During the interview, it was interesting watching Sean’s face as I asked him the questions. It was fun and some of the answers I received I did not expect as much. This interview definitely shows that Sean is not only a businessman who works hard for his business, he is also a very entertaining man who views life in general as a gift. He has a sense of humor and is pretty easy to get along with, which translates into the business culture found in Kastner Auctions.

If you’ve enjoyed this interview, stay tuned as a secondary interview with the other owner of Kastner Auctions, Dave, will be coming soon near you!

Don’t forget to check out our website at kauctions.ca and check out the auctions currently lined up for this week at bidlive.kauctions.ca.

Sincerely,

A very interested blogger

Edmonton Estate Management and Auction

Kastner's Takes care of your Arrangements So you are free to cope with your loss
Kastner’s Takes care of your Arrangements So you are free to cope with your loss

Estate Auctions are a delicate matter that need an expert to handle.  In many cases their may be a certain overwhelm for you in Estate Management  you may have these questions:

  • What do I do with all of the merchandise?
  • how do I get this house cleaned and ready?
  • what do I do with all the merchandise that doesn’t look saleable
  • If somebody is contesting the Will what should I do?
  • how can I get the house sold in the least amount of time for the most money?

All of the above are certainly overwhelming, the best way to handle an estate by experts. for Companies that have handled well over 1700 complete estates from getting top dollar from antiques, making disposal arrangements, and in certain cases getting the property sold, Kastner Auctions has achieved A+ ratings from the Better Business Bureau to give you supreme confidence.

We take care of pick up of salable assets, arrange disposal, do complete home clean-ups and sell estate homes on the MLS, all in record time so you all you have to do is receive the asset chq. while you rearrange your life and cope with the loss of your loved ones, we do all the hard work for you.

For a free inquiry and assessment please contact us here