Behind The Face of Kastner Auctions

A Fun Interview with Sean Kastner

14947501_1180304298681794_949567171497813107_nlinkedin-512square-facebook-512

Today’s blog post is a bit different than the previous ones. Today I will be interviewing the President and one of the owners of Kastner Auctions, Sean Kastner. I decided instead of having a super formal interview, it would be much more fun to see the not-so-formal side of a man who has been with Kastner Auctions for over 25 years, helping it grow to the business it is today.

1. Are you more of a hunter or a gatherer?

ANSWER: “A balanced mixture of both — a delegater”

2. You’re a new addition to the crayon box. What color would you be and why?

ANSWER: “A combination of the rainbow surrounding a pencil because I am focused on bringing visions to manifestations”

3. We finish the interview and you step outside the office and find a lottery ticket that ends up winning $10 million. What would you do?

ANSWER: “I’d cash it in and buy and island and invite the people with the biggest hearts and best minds to live on and do what they are doing in Auroville, and make a massive preserve depending on how much more funds we could raise.”

4. What do you think about when you’re alone in your car?

ANSWER: “I think about the state of mind I am in. If I am in a not so good mood, I think about what I can do to make myself feel better. I focus on what is next. It is my time to regroup and think about how I can be more awesome.”

5. What’s your favorite ’90s jam?

ANSWER: “I like any strawberry jam… Kidding:  “Nirvana”

6. If you could be any animal in the world, what animal would you be and why? 

ANSWER: “Dolphin. Reason being is they are pleasure seeking animals who live in the moment. They are sentient beings aware of their freedom. They can do whatever they want, whenever they want so long as they stay in water ;).”

7. What was the last gift you gave someone?

ANSWER: “30 year old bottle of scotch for my father. Hey dad, If you are reading this, I love you!”

8. What were you like in high school?

ANSWER: “I was an extremist. Mildly anarchist, and an eclecticist. I brought the best out of everyone into what I know, project wise: one was universal peace, the other was Illuminati’s creative arts association…”

9. What’s the last thing you watched on TV and why did you choose to watch it?

ANSWER: “Walking Dead. I was forced into it because I watched it the year before and there was a major cliffhanger. I am a temporary zombie junkie.”

10. What is the funniest thing that has happened to you recently?

ANSWER: “Kidnapped in Cuba.”

11. What inspires you?

ANSWER: “My mother, humanitarians, the phoenix fire bird, and pushing limits”

12. What do you work toward in your free time?

ANSWER: “Honing my marketing skills, creating new business systems, and drinking up useful knowledge.”

13. What’s the most interesting thing about you that we wouldn’t learn from your resume alone?

ANSWER: “I am triple jointed.”

14. How would you rate your memory?

ANSWER: “What was the question?”

15. If you woke up and had 2,000 unread emails and could only answer 300 of them, how would you choose which ones to answer?

ANSWER: “By my  most important contacts.”

16. Describe the color yellow to somebody who is blind.

ANSWER: “Yellow is energizing, the aura of the sun, the first colors of warmth, powerful, gives earth life.”

17. You’ve been given an elephant. You can’t give it away or sell it. What would you do with the elephant?

ANSWER: “I would by the lot next to me, build a pen and send him to summer camp.”

18. Who would win a fight between Spiderman and Batman?

ANSWER: “Batman. He has more accessories and more tricks up his sleeve than Spiderman.”

19. How would you convince someone to do something they didn’t want to do?

ANSWER: “Longthorn Cactuses have been proved to be very persuasive… KIDDING!  I usually focus on taking one for the team and let them know how important their contribution is, let them know how important it is and what benefits will become of it, I appeal to their nobler motives“

20. A penguin walks through that door right now wearing a sombrero. What does he say and why is he here?

ANSWER: “Senor, global warming is coming and I have no ice cubes. I stay here?”

Closing

During the interview, it was interesting watching Sean’s face as I asked him the questions. It was fun and some of the answers I received I did not expect as much. This interview definitely shows that Sean is not only a businessman who works hard for his business, he is also a very entertaining man who views life in general as a gift. He has a sense of humor and is pretty easy to get along with, which translates into the business culture found in Kastner Auctions.

If you’ve enjoyed this interview, stay tuned as a secondary interview with the other owner of Kastner Auctions, Dave, will be coming soon near you!

Don’t forget to check out our website at kauctions.ca and check out the auctions currently lined up for this week at bidlive.kauctions.ca.

Sincerely,

A very interested blogger

Attend an auction live or online?

 

by now you’ve probably realized that The auction is a STRONG social community.You can save up to 70 percent on purchases and a huge amount of people make friends for life. Save copious amounts of cash on vehicles, renovations, home accessories, business supplies and other stuff you would  get from a department store,

what you might not know is should you attend live or on the internet?

which one is better?

we’ve had hundreds of years to perfect live auctions and such a small time to start really crafting on-line auctions,  let me help you with this decision:

if you need your raw senses stimulated  you must attend a live auction at least for the first time,  you can always attend live and access an auction from your smart phone later that day or even for the next auction

please attend live if you can the first time even if its for an hour, remember we send out a catalogue 2 days before the auction so you can get an idea when the items are selling

( eg. say we are selling the exact item you want and its item 146—- we sell items at approximately 100 lots per hour so that would be about an hour and a half into to auction.  auction starts at 10 you are here at eleven and you have enough time to register and start to bid)

If you just want to watch an auction from your computer its a great experience especially when we provide multiple pictures, sound, video, and an easy to use platform that you can access from any portable device to bid

remember though in video, there is a 2 second delay on video ( but not bidding)   obviously live auctions are hopefully zero percent 😉

remember that the average auction accounts for 30% business on internet and 70% live,  there’s a reason why people bid live

If you like people come to a live event you will surely make friends!you usually save 5% on the auction premium, and live is way more exciting! you can get 360 degree views of the item always ( although we have live feeds of the items for internet)

Internet technology is much better since the creation of HTML 5 ( so long as you use Google Chrome or FireFox) you can bid on the beach, in an airport,  leave absentee bids, view the auction during supper dates, in your pajamas or even while your on the road ( riding shotgun 😉  )

it comes down to preference, time and distance though, think about these and then choose how you would like to attend an auction:

if you are on the run and have little time or are a home-body                                   register for online auction updates here 

If you are looking for a real experience then try it live                                                  register for live auction updates here

 

See you live or virtually soon!

Sean Kastner

President

Kastner Auctions